PROGRAM “TRI PLUS” Bespovratna sredstva za obitelji s troje i više djece

Na 7. sjednici Gradskog vijeća Grada Pakraca, u petak 8. lipnja, naći će se Odluka o financijskim potporama za obitelji s troje i više djece.

„Odluka se donosi u svrhu poticanja pronatalitetnih mjera za smanjenje rasta negativnih demografskih promjena u cilju pomoći obiteljima s troje i više djece i poticanja ostalih obitelji na povećanje broja djece, za poboljšanje njihova životnog standarda na području Grada Pakraca“ doznajemo od pakračke gradonačelnice Anamarije Blažević.

Nakon rasprave na gradskom vijeću, gradonačelnica će donijeti Program demografskih i pronatalitetnih mjera Grada Pakraca „Tri plus“ koji će sadržavati sljedeća bespovratna sredstva:

  1. troškove stanovanja; komunalne naknade za objekt stanovanja obitelji – podmirivanje godišnjeg troška komunalne naknade, komunalnih i drugih režijskih troškova ili troškova ogrijeva – voda i odvodnja, grijanje, plin, odvoz kućnog otpada – 150,00 mjesečno,
  2.  troškove redovnog programa dječjeg vrtića za treće i svako daljnje dijete – ukoliko je treće dijete u vrtiću potpuno oslobađanje, a ako je jedno od djece u vrtiću 50% cijene redovnog programa,
  3. troškove prijevoza studentima iz obitelji s troje i više djece – jednom mjesečno, karta javnog prijevoza,
  4. troškove parkiranja na javnom parkiralištu u gradu Pakracu – u punom iznosu.

Isto tako, prema odluci gradonačelnice o naknadama za novorođenčad, roditelji za treće svako daljnje dijete će dobiti dodatnih 500,00 kuna za kupnju opreme za novorođeno dijete.

Naime prema istoj odluci naknade su sljedeće:

Za prvo dijete 1.500,00 kn
Za drugo dijete 2.000,00 kn
Za treće dijete 2.500,00 kn +  500,00 kn
Za četvrto i svako daljnje dijete 3.500,00 kn + 500,00 kn