„NISMO SAMI“ Milijun kuna za kvalitetniji život osobama s invaliditetom - Grad Pakrac

[PROMO] PROJEKT „NISMO SAMI“  Milijun kuna za kvalitetniji život osobama s invaliditetom

„Naša želja je da Pakrac postane grad gdje svi imaju jednaka prava i mogućnosti i gdje osobe s invaliditetom imaju ravnopravan položaj u društvu“ rekla je gradonačelnica Anamarija Blažević obraćajući se prisutnima na početnoj konferenciji projekta „Nismo sami“ iz poziva „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I“, održanoj danas u vijećnici kurije Janković. Ukupna vrijednost projekta, koji je kroz natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda (85 posto) i državnog proračuna (15 posto), iznosi 1.069.089,20 kuna.

Projekt će trajati 18 mjeseci, a provodit će ga Grad Pakrac s partnerima: Udrugom slijepih Pakrac – Lipik, Gradskim društvom Crvenog križa Pakrac, Centrom za socijalnu skrb Pakrac i Općom županijskom bolnicom Pakrac i bolnicom hrvatskih veterana. Cilj projekta je inicijativama na lokalnom i regionalnom nivou unaprijediti socijalnu uključenost osoba s invaliditetom i povećati njihovu kvalitetu života, a također i educirati stručnjake koji dolaze u kontakt sa takvim osobama, rekao je predstavljajući projekt Denis Relota, njegov voditelj.

Projekt predviđa uspostavu lokalnog tima kojeg će činiti pravnica, socijalna radnica i psihologinja koje će savjetovati i pomagati osobama s invaliditetom i članovima njihovih obitelji. Provest će se brojne radionice kako za povećanje vještina i motivacija, tako i za poboljšanje zdravstvenog stanja osoba s invaliditetom. „Sve osobe s invaliditetom su dobrodošle, status korisnika nije uvjetovan imovinskim stanjem i postotkom utvrđenog invaliditeta“, naglasio je Relota.

Stanko Kovačić, predsjednik Udruge slijepih zahvalio je Gradu što je upravo njihovu udrugu uzeo kao partnera u ovom projektu, jer će kroz projekt osobe s invaliditetom dobiti svu potrebnu pomoć i podršku, a posebno ga veseli što će se Bolnica Pakrac u potpunosti prilagoditi potrebama slijepih osoba. „Naša udruga ima otvorena vrata svaki dan, 365 dana u godini i kroz ovaj projekt dat ćemo priliku svima da se uključe, a vjerujem da će nas sve to još više i povezati“ rekao je Kovačić.

Prisutnima su se obratili i ostali partneri na projektu. Ravnateljica Bolnice Marina Major naglasila je da će se ovim projektom krajnjim korisnicima olakšati pristup zdravstvenoj skrbi, ali će se olakšati i samo pružanje zdravstvene skrbi. Uspješnoj suradnji na projektu nadaju se i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Danijela Kiš te Tina Vostri ispred Centra za socijalnu skrb.

Projekt su došli podržati i predstavnici prijateljskih udruga osoba s invaliditetom iz susjednih gradova: Daruvara, Novske i Okučana, na čijem području će se također provoditi ovaj projekt.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Grada Pakraca

 

 

Back to top
Skip to content