– Obavijest obveznicima plaćanja porez na potrošnju na području Grada Pakraca

Gradsko vijeće Grada Pakraca je dana 20. srpnja 2020. g. donijelo Odluku o provedbi mjera potpore poduzetnicima Grada Pakraca zbog pandemije virusa COVID-19 kojom se obveznici plaćanja poreza na potrošnju na području Grada Pakraca oslobađaju plaćanja istog u razdoblju od 1. lipnja do 31. prosinca 2020. godine.

Zbog učestalih upita daje se uputa za provedbu iste odluke: obveznici plaćanja poreza na potrošnju ne trebaju mijenjati računalne programe za izdavanje računa, odnosno fiskalizaciju i na uobičajeni način izdaju račune za svoje usluge, te u zakonskim rokovima i dalje podnose Poreznoj upravi prijavu obračuna poreza na potrošnju (Obrazac PP-MI-PO).

Isti obrazac sa potvrdom zaprimanja od strane Porezne uprave obveznici plaćanja poreza na potrošnju trebaju dostaviti i Gradskoj upravi Grada Pakraca elektroničkom poštom na adresu e-pošte mjere.covid-19@pakrac.hr, odnosno obrasce PP-MI-PO za mjesece od lipnja do prosinca 2020. godine.

Obrazac za svibanj ne treba dostaviti Gradu Pakracu, već obvezu poreza na potrošnju za svibanj treba podmiriti na uobičajeni način.

Grad Pakrac će temeljem istog obrasca obračunskim plaćanjem za obveznika podmiriti pripadajuću obvezu poreza na potrošnju.

Back to top
X
Skip to content