Održan prvi radni sastanak u svrhu izrade intervencijskog plana - Grad Pakrac

Prema Odluci o područjima za moguće proširenje Programa integrirane fizičke, gospodarske socijalne regeneracije malih gradova od 18. srpnja 2019. godine, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije 30. travnja 2019. godine dodijelilo je Odluku o području za koje će se izraditi intervencijski plan u svrhu provedbe pripremnih aktivnosti za korištenje sredstava Europske unije gradovima Lipiku i Pakracu te općinama Okučani, Gornji Bogićevci, Dragalić i Stara Gradiška.

Danas, 29. svibnja 2020. u 11h u Multikulturalnom centru u Lipiku održan je prvi radni sastanak u svrhu izrade intervencijskog plana na kojem su sudjelovali gradonačelnici, načelnici i suradnici iz navedenih gradova i općina, regionalni koordinatori Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije, te predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske Unije gdin. Davor Huška, pomoćnik ministra te Katica Mišković, pomoćnica ministra.

Na sastanku su sudionicima prezentirane smjernice za izradu intervencijskog plana koje su prezentirali predstavnici Ministarstva te je pojašnjena metodologija izrade. Izradom ovog plana doprinijet će se integriranom razvoju ovog dijela zapadne Slavonije kroz brojne projekte, a završetak intervencijskog plana očekuje se krajem ove godine.

 

 

Back to top
Skip to content