Obilježavanje 90. godina KUD-a “Seljačka sloga” iz Prekopakre

Za 90. rođendan – koncert Kiće Slabinca i Međunarodna smotra folklora

Kulturno – umjetničko društvo „Seljačka sloga“ iz Prekopakre dvodnevnim događanjima obilježit će 15. i 16. lipnja visoki jubilej – 90 godina postojanja i rada.
Društvo je to s vrlo dugom i bogatom tradicijom očuvanja folklora, pjesama i plesova te starih, narodnih običaja Prekopakre, Pakraca i cijeloga kraja. Zbog svoje prepoznatljive izvorno očuvane bijele nošnje, Prekopakrani su diljem Slavonije, ali i šire poznatiji kao „bijeli Šokci“.

Program obilježavanja 90. rođendana počinje u subotu 15. lipnja kada će u Češkom domu u Prekopakri od 17:30 biti predstavljena brošura izdana povodom ove obljetnice. Potom će od 18:30 u podrušnoj školi braća Radić biti otvorena izložba „Slavonska kuća“ koja će dočarati kako je to nekada bilo živjeti u slavonskom selu. U večernjim sati, točnije od 20 sati, u velikom šatoru kod područne škole će u zabavnom dijelu programa nastupiti tamburaški sastav „Fijaker“i grupa Profeel

Središnje obilježavanje 90 godina „Seljačke sloge“ će u Prekopakri biti održano u nedjelju 16.6.
Nakon mimohoda ulicama Prekopakre koji je predviđeno za 12:30 sati, od 14 sati će u velikom šatoru biti održana Smotra folklora. Ovogodišnja smotra će imati međunarodni karakter obzirom da Prekopakranima dolaze gosti iz Njemačke, Zavičajno – narodni klub „Agatharied“. Uz njih, na Smotri će nastupiti još i Tamburaški orkestar Pakrac, KUD „Lađevčani“ Slunj, KUD „Šijaci“ Biškupci, KUD „Ivo Čakalić“ Kaptol, KUD „Bektež“ Bektež, KUD Zeleni Gaj“ Gaj, KUD „Lipik“ Lipik i Češka beseda Prekopakra.

Glazbena zvijezda obilježavanja 90. godišnjice KUD-a „Seljačka sloga“ iz Prekopakre biti će Krunoslav Kićo Slabinac čiji koncert počinje od 20 sati, a sat vremena ranije posjetitelje će zabavljati predgrupa Profeel. Ulaz se neće naplaćivati.

PROGRAM:

Website: