Obilježavanje 24. godišnjice VRA Bljesak

Promocija knjige, sportska natjecanja i „Susret prijatelja“

Danom branitelja Grada Pakraca i „Susretom prijatelja – Bljesak 2019.“, u Pakracu će od 2. do 4. svibnja tradicionalno biti obilježena 24. godišnjica Vojno–redarstvene akcije „Bljesak“.
Ovogodišnje obilježavanje započinje u četvrtak 2.5. promocijom knjige „Početak i kraj sna jednog apatrida“, autora Ante Ćurka koja će biti upriličena u Gradskoj knjižnici u Pakracu s
početkom u 19 sati.
Sljedeći dan, petak 3.5. rezerviran je za polaganje vijenaca i paljenje svijeća u čast i sjećanje na poginule hrvatske branitelje. Nakon polaganja vijenaca na Spomen–obilježju u Lipiku koje je predviđeno u 18 sati, pola sata kasnije delegacije i izaslanstva će položiti vijence i zapaliti svijeće i na Spomen–obilježju hrvatskim braniteljima u Pakracu, a potom će od 19 sati u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije biti služena sveta misa.
Tradicionalni „Susret prijatelja – Bljesak“ zakazan je za subotu 4.5., a bit će održan u planinarskom domu Omanovac nedaleko Pakraca. Od 11 sati započinju sportske igre branitelja kao i natjecanje u kuhanju čobanca, a u 13 je predviđena svečanost otvaranja Susreta. Proglašenje pobjednika i podjela priznanja će biti upriličena oko 15 sati nakon čega slijedi nastavak druženja uz glazbu.
Organizatori i ovogodišnje 24. Obljetnice VRA „Bljesak“ su Grad Pakrac i Udrugu hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika.

Website: