– NOVO U PONUDI SPORTSKE ZAJEDNICE: Moguće iznajmljivanje električnih bicikala

Deset električnih bicikala marke Apache koji su od 5. listopada u Sportskoj zajednici Grada Pakraca se od jučer mogu besplatno iznajmiti.

Najam je moguć za pravne i fizičke osobe na način da se prijave za korištenje električnog bicikla u Sportskoj zajednici Grada Pakraca na telefon 099 706 0281 ili mail: sportska-zajednica@pakrac.hr, odnosno u uredu SZGR koji se nalazi u gradskoj sportskoj dvorani, ulaz do zgrade osnovne škole. Radi promocije ovih aktivnosti do 1. prosinca najam je besplatan, a budući cjenik je još u izradi.

Sportska zajednica će prilikom potpisivanja potvrde o najmu električnog bicikla od korisnika uzimati sljedeće podatke: ime i prezime, OIB, adresu (ulica i kućni broj, naselje, poštanski broj), broj mobitela, e-mail.

Korisnik koristi električni bicikl na vlastitu odgovornost te preuzima potpunu odgovornost za štete na biciklu i s biciklom koje su nastale njegovom krivnjom. To se odnosi i na štete prema trećim osobama.

Uz električne bicikle u istoj akciji Grad Pakrac je kupio i električni skuter koji koristiti gradski komunalni pogon. Ova električna vozila vrijedna 128.000 kuna nabavljena su na natječaju po principu „najbrži prst“ Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na kojem se Grad Pakrac natjecao u srpnju. Tim načinom je osigurano 40 posto vrijednosti sredstava, dok je preostalih 60 posto, ili oko 77.000 kuna financirao gradski proračun.

 

 

Back to top
X
Skip to content