– Javni pozivi temeljem programa potpore poljoprivredi

Temeljem Programa potpora poljoprivredi na području županije, župan Alojz Tomašević raspisao je Javne pozive za dodjelu bespovratne potpore za izvršena ulaganja na poljoprivrednim gospodarstvima. Program potpora ide u dva pravca; potpore za primarnu poljoprivrednu proizvodnju  i potpore za ruralni razvoj, a sukladno Uredbama EU.

Javni poziv za primarnu poljoprivrednu proizvodnju obuhvaća pet mjera:

Mjera 1. Kupovina mehanizacije, strojeva i opreme

Mjera 2. Biljna proizvodnja

Mjera 3. Stočarska proizvodnja

Mjera 4. Pčelarstvo prihrana pčelinjih zajednica

Mjera 5. Analize tla, poljoprivrednih proizvoda i stočne hrane

i predviđeno je ukupno 1.350.000,00 kuna za ovu godinu.

Link: na javni poziv i obrazac

te Mjeru 6. namijenjenu za samozapošljavanje mladih poljoprivrednika na vlastitom poljoprivrednom gospodarstvu.

Link: na javni poziv i obrazac

Raspisan je i Javni poziv za dodjelu potpore male vrijednosti namijenjen za  sudjelovanje na domaćim sajmovima i manifestacijama, odnosno za certificiranje i marketinšku pripremu proizvoda te za adaptaciju i opremanje objekata za preradu i prodaju vlastitih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda na poljoprivrednom gospodarstvu.

Link: na javni poziv i obrazac

Isplatom navedenih potpora pored podizanja razine dohodovnosti i konkurentnosti poljoprivrede naše županije, pridonosimo i očuvanju svojstvenog krajolika sela i biološke raznolikosti ruralnog područja, a osiguravamo konzumaciju domaćih tradicionalnih proizvoda.

Zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane pojavom bolesti COVID-19, a u cilju sprječavanja širenja bolesti, podnositeljima zahtjeva za potporu je pojednostavljena potrebna dokumentacija uz prijavu te je sami ispisuju iz svog AGRONETA.

Kako bismo ograničili širenje infekcije molimo da se komunikacija odvija telefonski na broj 034/290-144.  

Back to top
X
Skip to content