Grad Pakrac postao dio platforme TheMayor.EU - Grad Pakrac

TheMayor.EU jedini je Europski portal za gradove i građane koji ima za cilj poboljšati razumijevanje i koheziju između građana Europske unije, lokalnih vlasti i institucija EU-a.

Cilj inicijative je informirati porezne obveznike o dobrim praksama na lokalnoj, regionalnoj i razini Europske unije, poštujući rad lokalnih vlasti. To će u konačnici dovesti do poboljšane suradnje i razmjene informacija između općina u Europskoj uniji i pridonijet će socijalno-ekonomskom razvoju regija i gradova.

Portal je dinamičan i otvoren je za svaku općinu iz EU-a koja mu se želi pridružiti, bez obzira na to bila velika ili mala. Lokalne uprave dobit će pristup izravnom kanalu putem kojeg mogu informirati građane o nedavnim postignućima i promovirati zanimljive projekte u skladu sa zajedničkim europskim vrijednostima.

Od srpnja 2020. godine, od kada je portal započeo s radom, Grad Pakrac ponosni je dio platforme putem koje se razmjenom iskustava i praksi pridonosi osmišljavanju budućih projekata i realizaciji postojećih. Možda još korisnije je što svi građani iz različitih dijelova Europe mogu vidjeti što Grad Pakrac radi na lokalnom nivou, a naši sugrađani mogu vidjeti i prakse drugih gradova, te se i sami uključiti u davanje ideja i sugestija kako bismo zajednički poduzeli korake za boljitak cijele zajednice. Osim toga, o Pakracu će i na ovaj način čuti ljudi diljem Europe te se postiže i svojevrsna promocija Grada. Na portalu TheMayor.EU možete redovno pratiti aktualnosti i informacije za sve europske gradove, pa tako i Grad Pakrac, a dostupan je na poveznici: https://www.themayor.eu/en. Na navedenom portalu možete pročitati intervju s gradonačelnicom Anamarijom Blažević, dostupan na poveznici: https://www.themayor.eu/en/pakrac-is-a-small-town-full-of-good-people-rich-in-facilities-both-for-locals-and-tourists.

O objavama i novostima na stranici TheMayor.EU redovno ćemo Vas obavještavati i putem naše službene stranice Grada Pakraca.

 

 

Back to top
Skip to content