Asfaltira se nova prometnica u Aleji kestenova - Grad Pakrac

Jučer su radnici požeške tvrtke „Promet građenje“ započeli s asfaltiranjem nove prometnice u Aleji kestenova. Riječ je o automobilskom i pješačkom pristupu za 17 kuća koje su izgrađene, gledajući prometnu povezanost, na ledini od križanja Držićeve ulice (semafor kod Ančića) pa do zgrade pedagoške akademije.

Oko dva metra od vanjskih ograda ovih kuća, u dužini od 275 metara, izgrađena je prometnica u širini od pet metara i pješačkog nogostupa u širini jednog i pol metra koja završava okretištem kod pedagoške akademije tako da će ubuduće biti moguća izgradnja komunikacije i s tim objektom. Jučer je asfaltiran pješački nogostup, a prema najavama voditelja gradilišta danas će biti i kolnik. Nakon toga ostaje još napraviti vertikalnu i horizontalnu signalizaciju, nasipati ulaze u dvorišta te manji zemljani radovi i voditelj gradilišta očekuje da će sve to biti gotovo do kraja tjedna.

Radovi na tom dijelu Aleje su započeli u ožujku, a osim izgradnje prometnice izgrađena je i infrastruktura za odvodnju oborinskih voda koja će služiti i kao kanalizacija koje do tada u tom dijelu Aleje nije bilo. Vrijednost ovog projekta je 876.000 kuna, a financiran je iz Programa „Ruralnog razvoja RH“ s 573.000, državnog proračuna s 101.000 i gradskog proračuna s 202.000 kuna.

 

 

Back to top
Skip to content