Zapisnik 13. sjednice Gradskog vijeća Grada Pakraca - Grad Pakrac

Nazočni vijećnici: Nenad Peić, Miroslav Ivančić, Željko Kiš, Miroslav Delač, Damir Colosetti, Morena Mandić Čolić, Željko Troha, Anita Skalnik, Zoran Krejči, Alen Dumančić, Dragan Marin, Nikola Ivanović, Miroslav Vacek.

Ostali nazočni: gradonačelnik Davor Huška, zamjenica gradonačelnika Anamarija Blažević,pročelnik Tomislav Petrač, predstavnici medija: Pakrački list, Compas, Požeška kronika.

Zapisnik

M. Ivančić: U zapisniku nije navedena antologijska izjava kolege Ivanovića da se slaže sa mnom.

Zapisnik 12. sjednice Gradskog vijeća jednoglasno je usvojen.

Dnevni red

Gradonačelnik: Predlaže dopunu dnevnog reda točkom 4: Prijedlog Odluke o uvjetima i postupku natječaja za zakup poslovnog prostora. Radi se o teleoperaterima koji su zainteresirani za zakup dijela krova na zgradi gradske uprave.

Jednoglasno je usvojen slijedeći

Dnevni red

  1. Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Pakraca,
  2. Odluka o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Pakraca u 2015. g.,
  3. Odluka o ukidanju Odluke o imenovanju Gradskog izbornog povjerenstva za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Pakraca 2015. g.,
  4. Odluka o uvjetima i postupku natječaja za zakup poslovnog prostora – dijela krovišta zgrade gradske uprave Pakrac
  5. Prijedlozi i inicijative.

Aktualni sat

Nije bilo prijavljenih vijećničkih pitanja.

Z. Krejči: Predlaže objedinjenu raspravu o prve 3 točke dnevnog reda, budući se odnose na izbore za mjesnu samoupravu.

Prijedlog je jednoglasno usvojen.


1. Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o izboru članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Pakraca,
2. Odluka o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području  Grada Pakraca,
3. Odluka o ukidanju Odluke o imenovanju Gradskog izbornog povjerenstva za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Pakraca 2015.

T. Petrač: Radi se o tehničkim odlukama, odnosno usklađenju sa odgovorom Ministarstva uprave, kojim se dopušta provođenje izbora za mjesnu samoupravu zajedno sa parlamentarnim izborima. Ovime ćemo napraviti znatne uštede u gradskom proračunu, jer će izbore provoditi ista izborna tijela.

M. Ivančić (Klub vijećnika HDZ-a): Prijedlog se prihvaća, cilj je uštedjeti proračunska sredstva. Ovo će malo zakomplicirati rad izbornom  povjerenstvu, pa treba pripremiti listiće koji će se vidno razlikovati od onih za parlamentarne izbore.

D. Marin (Klub vijećnika SDP-a): U mišljenju Ministarstva uprave piše da ćemo snositi dio troškova. Kolika je ušteda i koliko će nas koštati izbori?

Gradonačelnik: Ispričava se zbog promjene datuma sjednice, ovo je prvi put u 12 godina, ali radilo se o neodgodivim obvezama.

Prije 4 godine prepolovili smo troškove za mjesne izbore smanjenjem članova biračkih tijela (za 70-80 tis. kuna). Realni troškovi su oko 150 tis. kuna, a sada će nas koštati oko 10 tis. kuća (papiri, objave, uređenje biračkih mjesta).

Predsjednik zaključuje raspravu i daje prijedloge na usvajanje.

Glasovanje: 1. točka – prijedlog je jednoglasno usvojen,

2. točka – prijedlog je jednoglasno usvojen,

3. točka – prijedlog je jednoglasno usvojen.


4. Odluka o uvjetima i postupku natječaja za zakup poslovnog prostora – dijela krovišta zgrade gradske uprave

T. Petrač: Zaprimili smo pismo namjere teleoperatera (Tele2) za zakup dijela krovišta zgrade gradske uprave. Ponuđena zakupnina (minimalna) iznosi 2.000,00 kn mjesečno, a na krovu može biti najviše 3 antene. Usvajanje ovog prijedloga je način na koji možemo raspolagati imovinom. Ugovorom ćemo obvezati zakupoprimca da u roku od 30 dana od potpisivanja ugovora dostavi dokaz da antena nije opasna za zdravlje.

M. Ivančić (Klub vijećnika HDZ-a): Prijedlog se prihvaća, posebno jer se brinemo za zdravlje ljudi.

D. Marin (Klub vijećnika SDP-a): Prijedlog se prihvaća.

Postoji li mogućnost da zbog moguće reakcije građana, angažiramo neku nezavisnu tvrtku koja će reći jeli postavljanje antene opasno za zdravlje? Ako postoji i nije preskupo, na ovaj način bi se zaštitili.

Gradonačelnik: Već 25 godina živimo i radimo pod jednom antenom i nikome nije ništa. Ugovorom obvezujemo operatera da dostavi dokaz o (ne)štetnosti antene.

Ž. Troha: Kada je kao predsjednik mjesnog odbora poslao operateru peticiju zbog postavljanje antene na Marinkovcu, nije dobio nikakav odgovor.

Predsjednik zaključuje raspravu i daje prijedlog na usvajanje.

Glasovanje. Prijedlog je jednoglasno usvojen.


 5. Prijedlozi i inicijative

M. Ivančić: Klub vijećnika HDZ-a donio je odluku da će se odreći vijećničke naknade (neto iznosa) za ovu sjednicu u korist dva hrvatska branitelja oboljela od tumora.

Gradonačelnik: Vijećnik se ne može odreći  naknade, već ju preusmjeriti u korist nekog drugog.

Poziva vijećnike  na sutrašnje obilježavanje pogibije hrvatskih branitelja u G. Obriježi i Batinjanima, a 7. listopada na polaganje vijenaca u povodu obilježavanja Dana neovisnosti (17h RKT groblje u Pakracu, 17:15 Trg dr. F. Tuđmana, 17:30 poprsje dr. Šretera, 18h misa).

M. Vacek: Zajedno sa g. Špančićem odreći će se naknade u korist teško bolesne Goge Bojčić.

Z. Krejči: SDP kontinuirano provodi ovakve akcije i s tim će nastaviti.


Predsjednik zaključuje sjednicu u 16:21 sati.

Zapisnik vodila: Tatjana Luksetić

Predsjednik: Zoran Krejči

 

 

Back to top
Skip to content