Poziv na odgovorno ponašanje i pridržavanje epidemioloških mjera - Grad Pakrac

S obzirom na sve lošiju epidemiološku situaciju te brži i rašireniji prijenos bolesti COVID-19, a uzimajući u obzir kako je stiglo hladnije vrijeme i sve više ljudi boravi u zatvorenim prostorima, potrebno je ponovno obratiti pozornost na obvezu pridržavanja svih propisanih protuepidemijskih mjera, posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te nužnih epidemioloških mjera, a posebice strogih mjera fizičkog distanciranja – izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru i 1,5 metar na otvorenom prostoru. Ako nije moguće održavanje fizičke distance od najmanje 2 metra u zatvorenom prostoru i 1,5 metar na otvorenom prostoru obvezno je korištenje maski za lice ili medicinskih maski.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i naših sugrađana.

Nastavlja se praksa cijepljenja svakog četvrtka koja će se primjenjivati tijekom studenog, s tim da je 18.11 zbog praznika neradni dan te neće biti niti cijepljenja.

Također, pozivom na broj 113 svakim danom od 8 do 21 sat možete dobiti sve informacije o koronavirusu.

Sve propisane odluke Stožera civilne zaštite i upute HZJZ-a možete pronaći na poveznicama:

https://civilna-zastita.gov.hr/odluke-stozera-civilne-zastite-rh-za-sprecavanje-sirenja-zaraze-koronavirusom/2304

https://www.hzjz.hr/sluzba-epidemiologija-zarazne-bolesti/koronavirus-najnovije-preporuke/

 

 

Back to top
Skip to content