– POLICIJA KONTROLIRA OSOBE U SAMOIZOLACIJI U Pakracu sedam osoba u prekršaju

Jutros smo zaprimili službeno nepotvrđenu informaciju da je prekjučer (utorak) u Pakracu sanitarni inspektor izdao rješenje u dva slučaja o naplati kazne za nepridržavanje propisane obvezne samoizolacije u iznosu od navodno 8.000 kuna. Poslali smo upit u Državni inspektorat RH, ali do 13 sati nismo dobili odgovor što je pomalo i razumljivo jer vjerojatno nismo s takvim upitom bili jedini.
Informaciju smo provjerili kod Nikoline Janković, glasnogovornice Policijske uprave Požeško-slavonske. Odgovor je stigao vrlo brzo i objavljujemo ga u cijelosti.
“Vezano za vaš upit obavještavamo da je na području Policijske postaje Pakrac od 13. ožujka (petak) utvrđeno sedam kršenja mjera samoizolacije i slijedi obavijest o počinjenom prekršaju Državnom inspektoratu radi poduzimanja daljnjih mjera. U proteklih 48 sati (utorak, srijeda) na području PU požeško-slavonske zaprimili smo 20 dojava građana o mogućim kršenjima mjera samoizolacije te su policijski službenici žurno i detaljno provjerili sve dojave i prikupili informacije prilikom čega su utvrdili tri slučaja kršenja mjera samoizolacije i slijedi obavijest počinjenom prekršaju Državnom inspektoratu radi poduzimanja daljnjih mjera.
I nadalje apeliramo na sve građane da se odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te se pridržavaju svih dosad donesenih uputa i preporuka. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.
Upozoravaju se osobe kojima je izrečena mjera samoizolacije da se strogo pridržavaju navedene mjere i uputa sanitarnih inspektora, odnosno epidemiologa. Također se pozivaju građani da sve sumnje u kršenje mjera samoizolacije dojave na brojeve 112 ili 192, a informacije mogu dostaviti i putem e-maila: pozesko-slavonska@policija.hr. Policijski službenici provjerit će svaku dojavu te će se protiv osoba koje ugrožavaju zdravlje drugih ljudi poduzeti zakonom propisane sankcije, piše u odgovoru policijske glasnogovornice.”
Prema sinoćnjim informacijama od županijskog epidemiologa dr. Ante Vitalije na području županije je u samoizolaciji bilo 110 osoba, uglavnom povratnici iz inozemstva i najbliži članovi njihovih obitelji. Do sinoć je na županiji testirano na koronavirus sedam osoba i sve su bile negativne.

Pomoć poduzetnicima, ali …

Od drugih prijepodnevnih relevantnih i lokalnih informacija objavljujemo i najavu gradonačelnice Anamarije Blažević da u gradskoj upravi pripremaju program mjera pomoći poduzetnicima čije poslovanje je uslijed mjera sprečavanja širenja zaraze ugrozilo poslovanje, ali i njeno upozorenje da za te mjere neće moći konkurirati poduzetnici koji se u svom poslovanju striktno ne budu provodili mjera koje propisuje nacionalni stožer Civilne zaštite.

Naslovna fotogrfija: nacional.hr

Back to top
X
Skip to content