– OBILJEŽAVANJE OBLJETNICE POČETKA DOMOVINSKOG RATA Sutra u mimohodu i Predsjednica RH

Tradicionalni „Mimohod pobjednika“ ulicama Pakraca održat će se sutra, trećeg dana obilježavanja 28. godišnjice početka Domovinskog rata i događanja vezana od 1. i 2. ožujka 1991. godine, a njegova ovogodišnja posebnost je da će u njemu sudjelovati i Kolinda Grabar – Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske, potvrdila nam je glasnogovornica iz Ureda Predsjednice.

Predsjednica Grabar – Kitarović je u ovom mimohodu sudjelovala i 2017. godine.

Predsjednica će u Pakrac doći nešto prije 10 sati kako bi nazočila svetoj misi za sve poginule i umrle hrvatske branitelje koja će biti održana u pakračkoj župnoj crkvi. Oko 11 sati će biti pred crkvom formirana svečana kolona od hrvatskih branitelja koji su sudjelovali u obrani Pakraca koja će se Ulicom braće Radić i preko Trga dr. Ivana Šretera uputiti prema Rimokatoličkom groblju gdje će kod spomenika u Aleji branitelja biti položeni vijenci državnih tijela i predstavnika lokalnih samouprava te braniteljskih udruga.

Za 12,30 sati je na gradskoj tržnici predviđeno svečano postrojavanje sudionika, a najavljeno je, među ostalima i obraćanje predsjednice Grabar – Kitarović.

Prije dvije godine, 1. ožujka 2017., Predsjednica je došla iz Požege i u dolasku se zaustavila na Bučju kako bi odala počast stradalnicima četničkog logora te u Kusonjama kod kapele Male Gospe gdje je odala počast stradalim braniteljima iz 1991. i 1993. godine.

Nakon toga sudjelovala je u „Mimohodu pobjednika“, obišla Muzej vojne i ratne povijesti za čiji postav je donirala dva eksponata te održala govor na svečanom postrojavanju sudionika ispred zgrade PP Pakrac. Službeni posjet Pakracu je završila obilaskom bolnice.

Back to top
X
Skip to content