– NOVE GRADSKE INVESTICIJE Do teniskog balona i nogostupa sredstvima EU

Na natječaju Lokalne razvoje agencije “Zeleni trokut” iz lanjskog listopada Gradu Pakracu su odobrena dva projekta: natkrivanje balonom teniskog igrališta u sportsko-rekreacijskoj zoni (stadionu) te rekonstrukcija pješačke staze u Ulici Augusta Cesarca u ukupnoj vrijednosti od 770.000 kuna, izvijestio je upravitelj LAG-a Igor Matek.

Za izvođenje radova na postavljanju balona odobreno je 636.000 kuna što predstavlja stopostotnu pokrivenost investicije, dok je za rekonstrukciju pješačke staze odobreno 133.000 kuna što je nešto više od trećine potrebnih sredstava.

Projekt natkrivanja teniskog igrališta predviđa postavljanje samonosivog balona (fotografija je samo ilustracija) iznad prvog već postojećeg teniskog terena ukupne dimenzije 33,40 metara x 16,80 metara i visine 8 metara, kao i pomoćne vanjske jedinice za ventilacijsko i grijače postrojenje.

Rekonstrukcija pješačke staze u Ulici Augusta Cesarca obuhvaćena je ovim projektom u duljini od 280 metara i širini dva metra od pružnog prijelaza do hotela „Pakrac“ (uz prugu).

Natječajna dokumentacija sada ide na provjeru u Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju što će prema ranijim iskustvima potrajati mjesecima nakon čega slijedi potpisivanje ugovora s rokom izvođenja od dvije godine.

Već ranije na ovom natječaju namijenjenom jedinicama lokalne samouprave sredstva su odobrena za projekte kandidirane od strane gradova Lipika i Novske te Općine Jasenovac.

Back to top
X