Multipak 2024. - Grad Pakrac


S lijepim vremenom i suncem stiže nam i novi Multipak – točnije, dvanesto izdanje ove manifestacije. Šest dana ispunjenih vrhunskom glazbom, radionicama, predavanjima, koncertima, filmovima i naravno velika HI-FI izložba odnosno audio/ video izložba, događanja na otvorenom i zatvorenom – sve su to sadržaji koji će zasigurno privući velik broj Pakračana, ali i naših dragih gostiju iz svih dijelova Hrvatske, ali i puno šire.

Ove se godine Multipak održava od 10. do 15.6.2024., a od sadržaja svakako ćemo naglasiti onaj središnji – veliku HI-FI izložbu koja će se održati u već dobro poznatim prostorima zgrada unutar Vlastelinskog kompleksa Janković kao i u Turističkoj zajednici Grada Pakraca te Robertoshopu. Ekskluzivno po prvi put po prvi najavljujemo i malo iznenađenje – posebnu i jedinstvenu slušaonicu Secret room koju će posjetitelji Multipaka sami morati pronaći.

Cijeli program počinje već u ponedjeljak 10.6. i to Mini Multipakom – mini glazbenim slušaonicama za djecu te se kroz cijeli tjedan nastavlja radionicama, promocijama knjiga i projekcijama dokumentarnih filmova. Ove godine na Multipaku prikazujemo dva izvrsna glazbena dokumentarca – naime, u Pakracu će svoje ekskluzivno prikazivanje imati dokumentarac Ja sam glasna, biografski film o legendarnoj kantautorici Joan Baez te drugi Iz sve snage, dokumentarac koji obrađuje alternativnu rock scenu 90-ih u Hrvatskoj. Uz projekciju zadnjeg filma vezana je i prava glazbena poslastica odnosno mali warm up party za nadolazeći vikend. Music warm up očekuje vas u Caffe baru Maniva, a glazbu će puštati legendarni Zdenko Franjić koji se krije pod imenom Lutajući DJ Zdena.

Petak i subota rezervirani su za otvorenje HI-FI izložbe koja će okupiti preko 30 izlagača te aktivnih glazbenih slušaonica. Nadamo se kako će još jednom ponuditi  posjetiteljima neponovljiv doživljaj uživanja u slušanju glazbe na vrhunskim i najmodernijim audio sistemima. U petak 14.6. još jedna svečanost glazbe očekuje nas sve uz koncert Urbana i njegove poznate četvorke koji su ove godine zaduženi za pravi glazbeni spektakl na jednoj od najljepših pozornica na otvorenom – glavnoj gradskoj šetnici. Urban&4 po prvi put nastupaju u Pakracu i ne sumnjamo kako nas očekuje sjajno glazbeno iskustvo.

Subota 15.6. uz aktivne glazbene slušaonice nudi također niz dodatnih sadržaja za sve zainteresirane, od uživanja u glazbi do malih planinarskih šetnji, mogućnosti obilaska Pakraca e-biciklima, Antistress jukeboxa, Multigraha ali i Multi čaja koji ćemo ispijati na otvorenom u dvorištu Janković. Projekciju na otvorenom nogometne utakmice Hrvatske protiv Španjolske također smo uklopili u naš audio i video program, a u večernjim satima ili slavimo ili tugujemo uz jake mlade snage i bendove The First Ride i Crna magla koji će održati svirke na otvorenom u jedinstvenom ambijentu baroknog dvorišta Janković.

Ulaz na sve programe je besplatan i poželjan, stoga ne propustite priliku uživanja u dobrim vibracijama koje će u Pakracu trajati punih šest dana – od 10. do 15.6.

Ovogodišnji Multipak realiziramo zahvaljujući velikoj podršci Grada Pakraca ali i potpore Ministarstva kulture i medija RH te Županije Požeško – slavonske ali i velikoj pomoći brojnih prijatelja, sponzora i volontera!

Detaljan program i sve ovogodišnje izlagače Multipaka pronađite jednim klikom na www.multipak.hr !     

 

 

Back to top
Skip to content