GRADU NA POKLON Likovno stvaralaštvo slikara amatera - Grad Pakrac


slikari 1

Dvorište kurije Janković bilo je danas mjesto održavanja još jedne likovne kolonije u organizaciji Turističke zajednice grada Pakraca na koju se odazvalo 11 slikara amatera s područja Pakraca, Lipika i Daruvara.

U dobrom raspoloženju i uz ugodno druženje praćeno lijepim vremenom, raznim tehnikama nastajale su slike čija je tematika uglavnom vezana uz Grad Pakrac i njegove prirodne ljepote, ali bilo je i nešto portreta i apstraktnih motiva. Uz slike koje su nastale na današnjoj koloniji, slikari su donijeli i neke svoje ranije radove, a sve one krasit će zidove Hotela Pakrac, doznali smo od voditeljice pakračke turističke zajednice Gabriele Sabo Seleši.

slikari 2

Prva likovna kolonija u Pakracu organizirana je 2016. godine povodom 760 godina Grada, na inicijativu pakračke slikarice amaterke Milke Nemet koja je, kao i većina lokalnih slikara učlanjena u daruvarsku likovnu grupu. Kako nam je istaknula gospođa Nemet, Daruvar je umjetnički grad, ali i u Pakracu ima amaterskih slikara, samo su samozatajni i uglavnom slikaju unutar svoja četiri zida pa je stoga ova kolonija prava prilika da se dogodine pridruže i pokažu sugrađanima svoje likovno umijeće.

DSC0673
DSC0676
DSC0679
DSC0680
DSC0682
DSC0684
DSC0693
DSC0692
DSC0691
DSC0687

 

 

Back to top
Skip to content