DVOSMJENSKI RAD U PAKRAČKOM VRTIĆU Ministarstvo demografije osiguralo 2,7 milijuna kuna

U Hotelu „Pakrac“ danas je  Nada Zrinušić, pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, uručila deset ugovora odobrenih na natječaju „Unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog obrazovanja“ koji provodi ovo Ministarstvo. Osim pakračkoj gradonačelnici Anamariji Blažević ranije potpisani ugovori uručeni  su predškolskim ustanovama iz Zagreba, Josipdola, Pitomače, Crikvenice, Blata, Klanjca i Podbablja ukupno vrijedni 34,7 milijuna kuna pri čemu je pakrački vrtić „Maslačak“ bespovratno dobio 2.685.362 kuna.

Obraćajući se gostima, među kojima je osim predstavnika ugovorenih strana i partnera bio i Davor Huška, pomoćnik ministrice regionalnog razvoja, Anamarija Blažević je istaknula da nam ovaj projekt  znači  puno jer će omogućiti dvosmjenski rad vrtića čime će ta potreba biti pokrivena i za roditelje koji rade smjenski što je doprinos ukupnom kvalitetu života u gradu. Ona je istaknula da ju veseli budući ovakvi ili slični projekti.

Nada Zrinušić, pomoćnica ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, podsjetila je drugu ugovorenu stranu da pravi izazovi kreću tek sada jer najlakše je potpisati ugovor, ali puno teže ga je odraditi, a u tome im je prva stepenica Hrvatski zavod za zapošljavanje koji je partner u ovom projektu financiranom od strane Europskog socijalnog fonda s ukupno više od 300 milijuna kuna, pri čemu je, s ovih današnjih deset dodijeljenih u Pakracu, do sada ugovoreno 223 milijuna kuna u više od sto predškolskih ustanova.

Ruža Hrga, pomoćnica ravnatelja HZZ, čestitajući ugovorenim stranama naglasila je da ih  što ranije očekuje u Zavodu jer se veseli svakom novom zapošljavanju, a ovaj projekt pruža te mogućnosti.

Konkretno u Pakracu u vrtiću on će najmanje u trajanju od 29 mjeseci, koliko je predviđeno sufinanciranje ovim ugovorima, otvoriti dva radna mjesta odgajateljice, dva suradnička (logoped i pedagog) te po pola spremačice i kuharice koji će prema riječima ravnateljice Višnje Klobučar biti oglašeni u prosincu.