7. SMOTRA FOLKLORA “PAKRAČKO LJETO” – Čuvari kulturne baštine i ove godine oduševili

Odlični vremenski uvjeti, pravi ljetni, bili su kao naručeni za 7. Smotru folklora koja se već tradicionalno održava krajem svibnja u okviru Pakračkog kulturnog ljeta. U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva „Seljačka sloga“ Prekopakra i pod pokroviteljstvom Grada Pakraca, Turističke zajednice Grada Pakraca i Ministarstva kulture, ove godine je na jučer održanoj Smotri sudjelovalo više od 170 članova sedam Kulturno umjetničkih društava, a uz naše domaće KUD-ovce iz Prekopakre, svoju su baštinu i kulturno- umjetnički program došli predstaviti i članovi KUD-ova iz Belajskih Poljica, Beljevine, Brestovca, Ivanjske, Volodera i Banove Jaruge.


Smotra je i ove godine započela mimohodom ulicama grada, koju je predvodila Gradonačelnica Anamarija Blažević vozeći se na kočiji Dalibora Maroševića – Vilenjaka, s trga bana Josipa Jelačića kroz ulicu Braće Radić, pa preko trga 76. Bataljuna i ulice Gojka Šuška do trga dr. Franje Tuđmana gdje je svako od društava priredilo kratak glazbeno plesni program okupljenim građanima. Mimohod se nastavio ulicom Hrvatskih Velikana i povratkom u prostor Kurije Janković gdje je upriličen centralni kulturno umjetnički program, i gdje ih je dočekala velika publika koja je toplu i sunčanu nedjelju odlučila iskoristiti na najbolji mogući način.


Program je riječima dobrodošlice svima okupljenim građanima i pripadnicima Kulturno-umjetničkih društava započela Dubravka Arland predsjednica KUD-a Seljačka sloga, poželjevši svima da se lijepo provedu uz prekrasne nošnje, pjesmu i ples koje svi s velikom ljubavlju prema hrvatskoj baštini, njeguju i čuvaju od zaborava. Ovogodišnju smotru svečano je otvorila gradonačelnica Anamarija Blažević, i sama dugogodišnja aktivna članica KUD-a „Seljačka sloga“ Prekopakra, pohvalivši „Seljačku slogu“ na odličnoj organizaciji kao i obitelj Marošević iz Prekopakre koja svojim sudjelovanjem dodatno obogaćuje ovogodišnji mimohod. Izrazila je zadovoljstvo što ova Smotra već sedmu godinu zaredom promiče našu tradiciju i kulturu te nadu da je ovo sve samo uvod u ono što će iz godine u godinu rasti i bivati sve boljim. Poželjela je svima okupljenima odličan provod te da se vide i dogodine.


Da su kulturno-umjetnički program kao i cjelokupna atmosfera jučer bili odlični možete se uvjeriti i sami pregledom fotogalerije.

FOTOGALERIJA