11. MOTO DEFILE BLJESAK U spomen poginulim braniteljima - Grad Pakrac


motoristi trkači

Više od 300 motociklista u sklopu obilježavanja 28. godišnjice VRO „Bljesak“ 1. svibnja odalo je počast poginulim hrvatskim braniteljima na pakračkom i lipičkom području jedanaestom po redu moto defileom Bljesak. Obilježavanju su se priključili članovi pakračkog moto kluba Vitezovi tame te lipičkog Iohannites, a ove godine u obilježavanju su sudjelovali i trkači koji su u sklopu 3. memorijalne utrke za VRO Bljesak trčali iz Novske prema Okučanima sve do cilja na trgu u Pakracu ispred Spomenika poginulim braniteljima.

Nakon središnjeg obilježavanja VRA Bljesak u Okučanima skupina motorista branitelja zaputila se prema Pakracu kako bi odali počast poginulim hrvatskim braniteljima. Pripadnici braniteljskih moto klubova paljenjem svijeća i zajedničkom molitvom poklonili su se poginulim braniteljima i zahvalili na najvećoj žrtvi što su mogli dati za domovinu.

U obraćanju prisutnima predsjednik Moto kluba Vitezovi tame, Zdravko Filipin, zahvalio je svima koji su kao i dosadašnjih godina posjetili mjesto početka rata Pakrac koji nikad nije prešao u neprijateljske ruke te naglasio kako cilj i je održavati obljetnice i tako prenositi na mlade što se događalo u ratnim danima. Gradonačelnica i saborska zastupnica Anamarija Blažević zahvalila je svima koji čuvaju sjećanja i vrijednosti Domovinskog rata, odala počast svim braniteljima diljem Republike Hrvatske te poželila svima dobrodošlicu u grad heroja.

file
ana

Sve sudionike moto defilea ugostili su članovi MK Vitezovi tame na prigodnom domjenku i druženju u prostoru pakračke gradske tržnice.   

lampioni
motori

 

 

Back to top
Skip to content