– Zakup poljoprivrednog zemljišta

PITANJE: Poštovani, najavili ste da će biti podjela državnog poljoprivrednog zemljišta u najam pa me zanima kada će to i biti i tko će imati prednost stočari ili ratari.
Usput bi pohvalio vaš rad i veseli me podjela te zemlje u najam jer mi stočari nemamo od kud nabaviti, kupiti, zemlju jer na našem području djeluju par velikih  ratara i sve su oni pokupovali. Hvala

ODGOVOR: Sve katastarske čestice u Programu raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Pakraca predviđene su za zakup.  Na stranici Grada Pakraca te na oglasnoj ploči nalazi se Javni  poziv za iskazivanje interesa za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Pakraca te će prijave na javni poziv trajati od 21.01.2019. do 22.02.2019., a podatci prikupljeni u tom periodu služit će samo radi utvrđivanja interesa za pojedine katastarske čestice, a u svrhu dobivanja informacija za raspisivanje javnih natječaja koji su predviđeni nakon završetka gore navedenog perioda.
Pravo prvenstva na javnom natječaju za zakup imati će osobe koje se bave stočarskom proizvodnjom ukoliko zadovoljavaju ostale uvjete koje propisuje Zakon o poljoprivrednom zemljištu.

Dominika Babac, mag.ing.agr.
Viša stručna suradnica za poljoprivredu

 

 

Back to top
X
Skip to content