Naša djeca više neće odrastati s ruševinama

anamarija-blazevic

Drage Pakračanke i Pakračani, poštovane sugrađanke i sugrađani,

ove godine imam čast kao gradonačelnica obratiti Vam se i zaželjeti Vam čestit Božić, obilje Božjeg blagoslova, te sretnu, veselu i uspješnu novu 2017. godinu, kako na poslovnom, tako i u obiteljskom životu.

Godina koju polako ostavljamo iza sebe ostavila je trag na nama i našim ulicama. Pokušati ću Vam ukratko „položiti račune“ moga rada, te rada mojih suradnika.

Davor Huška, naš gradonačelnik se nakon 12 godina oprostio s dužnošću gradonačelnika Pakraca te sam krajem veljače preuzela njegovu dužnost. Odlaskom „gradonačelnika“ u Zagreb, Pakrac ponovno ima čovjeka u izvršnoj vlasti koji spremno lobira za naše projekte i otvara vrata institucija koja su nam nekoliko godina bila zatvorena.

Popunjenost „starog“, ali i novog inkubatora u Zoni male privrede tražila je rješenje za širenje. Iz toga razloga smo kupili zemljište od 18.447 četvornih metara kako bi potaknuli razvoj gospodarstva na području našega Grada. Zadaća gradske uprave je stvoriti uvjete za poticanje poduzetništva i gospodarstva, s ciljem otvaranja novih radnih mjesta, a time i stvoriti uvjete za ostanak mladih na svojim ognjištima.

Koristim priliku još jednom istaknuti 15 projekata s građevinskom dozvolom čija je vrijednost veća od 300 milijuna kuna. S ponosom mogu reći da se lista projekata proširuje. Neki od projekata su realizirani, ili u fazi realizacije.

Dosta toga se radilo i gradilo. Izgrađeni su novi nogostupi, sanirani postojeći,  modernizirane ulice, a zasigurno jedan od najvećih projekata je uređenje gradskog trga, u sklopu kojega je i izgradnja spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima za kojega su postavljeni temelji. Uveden je novi režim javne rasvjete, te centar grada svijetli tijekom cijele noći.

Pomoć Hrvatske vojske u uklanjanju ruševina dati će novi izgled našem gradu. U ovoj godini ukloniti ćemo 21 ruševinu, a za sljedeću godinu u planu je još 30-ak ruševina. Naša djeca više neće odrastati s ruševinama.

Obilježeni su mnogi tužni datumi i događaji vezani za  Domovinski rat koji je započeo upravo u našem gradu 1. ožujka 1991. godine. Od tih događaja prošlo je punih 25 godina.

Hvala ustanovama i tvrtkama na pomoći i zajedničkoj realizaciji projekata. Zahvale članovima/icama Gradskog vijeća na suradnji, a posebna zahvala poduzetnicima i obrtnicima bez čijeg rada ne bi mogli gledati u bolju budućnost našeg grada.

Na kraju, veliko hvala svim mojim sugrađanima na podršci, prijedlozima, sugestijama i inicijativama. Hvala i na pokojoj pritužbi, jer nas one potiču na bolji rad.

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika
Anamarija Blažević