– LAG “ZELENI TROKUT” Ministarstvo odobrilo nova sredstva

Odlukom ministrice poljoprivrede Marije Vučković Lokalnoj razvojnoj agenciji „Zeleni trokut“ kojeg su 2014. godine osnovali gradovi Pakrac, Lipik i Novska, a naknadno im se pridružila Općina Jasenovac i naselje Janja Lipa s ciljem promocije održivog razvoja, oživljavanja gospodarstva i poboljšanja kvalitete života na području kojega LAG obuhvaća,  su odobrena sredstva za prelazno razdoblje 2021.-2022. godine u ukupnom iznosu od 4.192.000 kuna, izvijestio nas je Igor Matek, upravitelj LAG-a. 

Sredstva su odobrena za razdoblje 2021.-2022. ali u okviru provedbe Lokalne razvojne strategije LAG-a za razdoblje 2014.-2020. čime je zapravo Strategija produljena na prijelazno razdoblje.

MatekIgor

Od tog iznosa 818.000 kuna su namijenjeni materijalnim troškovima rada LAG-a do 2025. godine, među ostalim i za plaću upravitelja i stručne suradnice, 100.000 za izradu nove strategije za razdoblje 2023-2027. godine, dok će nešto više od tri milijuna biti namijenjeno za natječaje za korisnike u sklopu mjera Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, većim dijelom namijenjenog jedinicama lokalne samouprave o čemu će odlučiti Skupština LAG-a.   

U dosadašnjem razdoblju LAG je proveo šest natječaja za korisnike kojima je podijeljeno više od 10,6 milijuna kuna. U tijeku je obrada pristiglih projekata na sedmom natječaju „„Ulaganja u rast i diverzifikaciju malih poljoprivrednih gospodarstava“ za što je na raspolaganju 1,7 milijuna kuna, dok trenutno nema otvorenih novih natječaja koje Matek očekuje na jesen.

Back to top
X
Skip to content