KOLONA SJEĆANJA Besplatan prijevoz u Vukovar za građane Pakraca i Lipika - Grad Pakrac

Vukovar, 18.11.2014 - Sudionici obilježavanja Dana sjeæanja za žrtve Vukovara u Koloni sjeæanja od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. foto HINA/ Damir SENÈAR /ds

vukovar kolona

Povodom Dana sjećanja, za građane Pakraca i Lipika organiziran je besplatan prijevoz autobusom u Vukovar, obavijestila nas je Dubravka Špančić, tajnica KPD Sloga.

Polazi se s pakračkog autobusnog kolodvora, 18. studenoga u 5:45 sati, a povratak za Pakrac bit će u 16 sati, s parkirališta, na mjestu iskrcaja. Iako se karta ne plaća, putnici sami trebaju podmiriti osobne troškove, poput onih za hranu i piće, napominje Špančić. Svoje mjesto u autobusu potrebno je rezervirati e-poštom na sloga@kpd-sloga.hr ili pozivom na broj 098/412-707. Mjesto bi valjalo rezervirati što prije, jer autobus se puni slijedom rezervacija, a broj mjesta je ograničen.

Program „Vukovar – moj izbor i u dobru i u zlu“

10:00 sati u krugu Nacionalne memorijalne bolnice „dr. Juraj Njavro“ Vukovar. Program je u izvedbi Klape „Sv. Juraj“ HRM, Najboljih hrvatskih tamburaša i glumca Darka Milasa.

10:30 sati Kolona sjećanja ulicama Gundulićevom, Vesne Bosanac, Županijskom, Strossmayerovom, dr. Franje Tuđmana, Trgom hrvatskih branitelja, Stjepana Radića, Trgom Slavija, Bana Josipa Jelačića do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata, nakon čega će uslijediti odavanje počasti žrtvama Vukovara polaganjem vijenaca.

12:30 sati na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata biti će služena sveta misa za sve žrtve u Domovinskom ratu. Misu predvodi nadbiskup mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj.

Izvor fotografije: https://vlada.gov.hr/

 

 

Back to top
Skip to content