– GRADSKO VIJEĆE Ponavlja se procedura zakupa poljoprivrednog zemljišta

svi vijećnici

Grad Pakrac morat će ponoviti javni natječaj o zakupu i prodaji poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH na području Grada Pakraca, a vijećnici su na sjednici održanoj jučer radi toga najprije morali poništiti takav  natječaj iz  listopada prošle godine, odnosno sve radnje koje su proizašle iz aktivnosti po tom natječaju uključujući i izbor najboljih ponuđača. Razlog je proceduralne naravi, odnosno greške koje su u gradskoj upravi napravili tijekom procedure radi čega je Ministarstvo poljoprivrede odbilo dati suglasnost na ovaj postupak pa su vijećnici jučer jednoglasno izglasali na tu temu sedam odluka među kojima i raspisivanje novog natječaja.

Praveći uvod u tu temu gradonačelnica Anamarija Blažević se najprije ispričala svim poljoprivrednicima uz konstataciju da je namjera bila dobra i željelo se je da se postupak vodi transparentno radi čega su sve faze bile vidljive na gradskoj stranici. Željeli smo da to stavimo u funkciju što prije i unatoč dobrim namjerama došlo je do propusta, rekla je gradonačelnica.

Dajana

Dajana Čavlović, viša stručna  suradnica za poljoprivredu u gradskoj upravi, koja je provodila postupak je pojasnila da je izostala suglasnost Ministarstva poljoprivrede iz tri protokolarna razloga od kojih se jedan odnosi na pojam proizvodno tehnološke cjeline, dvije čestice pripadaju šumskom gospodarstvu, a treći razlog je izbor ponuđača koji nije formalno u potpunosti ispunio uvjete.

Dragan Marin (SDP) istaknuo je da su najveći gubitnici poljoprivrednici koji će time izgubiti cijelu sezonu i zbog toga je trebalo tražiti povoljnije rješenje, ali u startu pristupiti cijelom postupku studioznije.  On je primijetio da je bilo i subjektivnih grešaka. Gradonačelnica se je složila s većim dijelom Marinove rasprave, ali i pojasnila da parcijalno poništenja postupka nije bilo moguće i da je u svemu najveći problem sporost administracije.

Ivan Fričer (HDZ) se zapitao što ako i treći put dogodi poništenje i tko tu grešku plaća na što mu je gradonačelnica odgovorila da nema drugog načina, a da su sankcije u okviru radnih odnosa već poduzete.

Nakon dvadesetak minuta rasprave izglasavanjem odluke o raspisivanju novog natječaja počeo je i treći postupak davanja u zakupu poljoprivrednog zemljišta koji bi mogao završiti s početkom jeseni. 

Ivančić

Vijećnici su na ovoj sjednici usvojili odluku o participaciji za polaznike Osnovne glazbene škole Pakrac za iduću školsku godinu prema kojoj cijene s kojima sudjeluju roditelji učenika u financiranju njenog rada  ostaju iste kao i prethodnih godina, u osnovi 120 kuna mjesečno ili 1.200 godišnje za učenike od 1. do 6. razreda, odnosno upola manje za polazak početničkog solfeggia i 540 kuna godišnje za polaznike glazbenog vrtića iz dodatnu naknadu za darovite učenike i korištenje glazbenih instrumenata škole, odnosno popuste za druge dijete istih roditelja.   

Imenovan Savjet mladih 

Na mandat od tri godine vijećnici su na ovoj sjednici imenovali novi Savjet mladih Grada Pakraca. Između šest prispjelih kandidatura političkih stranaka i udruga  u novi Savjet je imenovano pet članova i isto toliko njihovih zamjenika:  Mihael Andrijanić (zamjenik Antonio Ivanović) HDZ Pakrac-mladež, Karlo Rek (Filip Škariot)  HDZ Pakrac/mladež, Nina  Babojelić (Erin Lepka) KPD„Sloga“ Pakrac, Gabrijel  Huška (Dominika Babac) UDBDR Pakrac-Lipik, Leon Krajačić (Ian Fiala Krajačić) Crobran Pakrac.

Igor Cavalli

Za kraj uobičajene povelje

Kako je ovo doista zadnja sjednica jer ne raspuštanje gradskih vijeća i raspisivanje novih lokalnih izbora  najavljeno od strane Vlade za četvrtak  15. travnja  pa su za kraj dodijeljene uobičajene povelja svim vijećnicima/vijećnicama za obnašanje dužnosti gradskog vijećnika/vijećnice u mandatu 2017. – 2021. godine:  Miroslav Ivančić (predsjednik), Igor Cavalli, Vlado Eck (potpredsjednik), Saša Hejtmanek, Željka Pejša Božić, dr. Kristina Milek, Ivan Frićer, Josip Delorenci, Robert Matijašević i Zoran Hofman (svi HDZ), Zoran Krejči (potpredsjednik), Dragan Marin, Neven Garača i Mihajla Pavković (zamjena Katarina Ranogajec (svi SDP), Mirsada Popović Damjanović (SDSS) i nezavisni Vjekoslav Anušić (Damir Špančić).

izvršna vlast

AKTUALNI SAT: Najviše o aglomeraciji

Aglomeraciji je bila apsolutna najprisutnija tema u aktualnom satu koji je ovog puta trajao 30 minuta.  Na upit Roberta Matijaševića (HDZ) gradonačelnica Blažević je pojasnila da pregovori s izvođačem radova GGD Kranj oko sanacije Bolničke ulice traju već mjesecima, a stav Grada je da je njihova obveza u potpunosti sanirati cijelu ulicu. Na istu temu Marija Čar, voditeljica odsjeka  za graditeljstvo i stambeno komunalne poslove u gradskoj upravi, je pojasnila da će obadva nogostupa do Prolaza baruna Trenka, odnosno Prilaza na mali most biti popločena o trošku grada, dok je asfaltiranje kolnika obveza izvođača, ali je vjerojatno i šokirala sve prisutne podatkom da izvođač još mora u dijelu nogostupa zamijeniti vodovodne instalacije.  Zoran Krejči (SDP) je pitao kome da se građani obrate ako smatraju da su zakinuti ili da su tehnički loše odrađeni radovi na aglomeraciji na što je M. Čar rekla da je i ona frustrirana svojom nemoći u trokutu izvođač-investitor-nadzor gdje Grad kao da uopće ne postoji. Drugo Krejčijevo pitanje se odnosila na neasfaltirani dio ceste Prekopakra-Tabor (Filipovac) na što mu je  A. Blažević rekla da ta dionica nije u ovom mandatu bila u prioritetu. Dragan Marin (SDP)  je dobio potvrdan odgovor da je Ulica Marinkovac također u programu aglomeraciji, a njegovo drugo pitanje se je odnosila na rekonstrukciju i sanaciju ceste Kraguj-planinarski dom Omanovac pri čemu mu je gradonačelnica rekla da se svake godine obavi nužna sanaciju, no za obimnije zahvate za sada nema novaca i oni zahtijevaju veliku pripremu papirnate dokumentacije što također nije jeftino, ali se uvijek pomalo pripremaju elaborati.

Zoran Hofman (HDZ) je dobio odgovor da će asfaltiranje u dijelu Aleje kestena biti obavljeno do kraja travnja.

 

 

Back to top
X
Skip to content