– Potpisivanje Ugovora o dodjeli financijske pomoći mladim obiteljima radi rješavanja vlastitog stambenog

U petak, 30. travnja u velikoj vijećnici zgrade Gradske uprave u Pakracu, Trg bana J. Jelačića 18, s početkom u 10 sati, biti će potpisivanje Ugovora o dodjeli financijske pomoći mladim obiteljima radi rješavanja vlastitog stambenog.

Program pomoći pri rješavanju stambenih pitanja mladih obitelji financira se kroz 4 mjere i to kupnju građevinskog zemljišta, kupnju stambenog objekta, izgradnju stambenog objekta ili rekonstrukciju stambenog objekta. Grad Pakrac je do sada kroz ovu mjeru pomogao 43 obitelji.

Ovo je prvi ovogodišnji natječaj iz ovog Programa, a otvoren je 15. veljače. Na njega je pristiglo 14 zahtjeva od kojih su 2 ocijenjena kao neprihvatljiva, a kroz financijske potpore će mladim obiteljima biti isplaćeno ukupno oko 140.000 kuna.

Program za dodjelu financijskih sredstava radi rješavanja vlastitog stambenog pitanja na području Grada Pakraca pokrenut je 2020. godine i do sada su zahtjevi rješavani u tri kruga. U prvom krugu (20.2.–30.6.)  je potpisano 9 ugovora, u drugom krugu (2.7.– 29.7.) je potpisano 12 ugovora, a u trećem krugu (1.8.-31.10.) potpisana su 22 ugovora.

Ukupno je lani za ovu mjeru iz gradskog proračuna izdvojeno nešto manje od 500.000 kuna.

U ovogodišnjem gradskom proračunu je za istu mjeru koja će se nastaviti provoditi tijekom godine, predviđeno 250.000 kuna.

Back to top
X
Skip to content