– Održan sastanak s predstavnicima udruga mladih

Danas je u prostorijama male vijećnice Grada Pakraca održan sastanak gradonačelnice s predstavnicima udruga mladih, okupljenih inicijativom mladih iz KPD Sloga u aktivnosti sastanak s čelnicima, koja je dio projekta „Imam stav“. Uz mlade iz KPD sloge, sudjelovali su mladi iz Udruge djece branitelja Domovisnkog rata, Udruge „Latica“, Sportske zajednice Grada Pakraca, Udruge „Mali most“, a čemu su prethodila već dva zajednička sastanka. Predstavnici udruga su iznijeli nekoliko prijedloga, ideja te ukazali na potrebe mladih u lokalnoj zajednici. Teme su bile javni prijevoz, stipendije, učenički i studentski poslovi, zapošljavanje mladih, poticanje mladih na volontiranje i aktiviranje unutar udruga. Gradonačelnica je pozdravila i podržala ideje koje su iznesene te ukazala na to da Grad Pakrac stoji iza svojih mladih koji su temelj i budućnost naše zajednice.

“Imam stav” je nastavak aktivnosti s mladima u KPD „SLOGA“ unutar kojih će mladi imati priliku nastaviti učenje i usvajanje potrebnih vještina, te sklapati konstruktivna partnerstva sa sličnim udrugama i inicijativama.

Opći cilj projekta je osnaživanje udruge za mlade u svrhu podizanja kvalitete života mladih – mladima dati vrijeme, prostor, stručne suradnike i afirmativne sadržaje koji će ih zadržati, razvijati njihovu znatiželji i kreativnost, ohrabriti ih za razvijanje novih sadržaja za dobrobit sebi i čitavoj zajednici te im omogućiti da se izražavaju u umjetničkom smislu, kao budući profesionalci u smislu zaposlenja, kao budući donositelji odluka.

Sastanak je trajao u ugodnom i konstruktivnom razgovoru, a sve teme će se pripremiti za realizaciju ili daljnje preispitivanje.

Back to top
X