– Izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i gradonačelnica Anamarija Blažević na obilježavanju Dana Grada Kutjeva


Izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica i gradonačelnica Grada Pakraca sudjelovala je danas na obilježavanju Dana Grada Kutjeva i blagdana nebeske zaštitnice Male Gospe koje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na groblju sv. Marka.

U sklopu programa proslave održana je i svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj su se prigodnim govorima uzvanicima obratili predsjednik Gradskog vijeća Dario Gotštajn, gradonačelnik Grada Kutjeva Josip Budimir, izaslanik ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Davor Huška, izaslanik Predsjednika Vlade RH i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević te izaslanica Predsjednika Republike Hrvatske i njegova savjetnica Jadranka Žarković.

Čestitajući svim građanima Grada Kutjeva njihov dan izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i gradonačelnica Anamarija Blažević istaknula je zadovoljstvo i ponos zbog razvitka Grada Kutjeva na čelu sa gradonačelnikom Budimirom, smjer i dinamiku u kojem se Grad razvija, a zaključno se osvrnula i na zajedničku suradnju dvaju gradova, posebice na projektu “Kuća Graševine” kojim će Grad Kutjevo realizirati svoju najveću investiciju.

Ovom prigodom tradicionalno su dodijeljene zahvalnice ovogodišnjim laureatima, dok je Ugovor o sufinanciranju projekta izgradnje dječjeg vrtića “Grozdić” kao poklon Gradu za njegov rođendan u ime Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU uručio Davor Huška.

Sjednici su, uz državne i lokalne dužnosnike nazočili i predstavnici udruga, institucija, klubova, ustanova, gospodarstvenici, poduzetnici i obrtnici te brojni drugi.

Back to top
X
Skip to content